info@schreuder-natuurgeneeswijzen.nl

info@schreuder-natuurgeneeswijzen.nl

Onze behandelingen

Ieder mens heeft een natuurlijk genezend vermogen. Dat is het uitgangspunt van de natuurgeneeswijzen. Op onze website vind je informatie over onze behandelingen, de locaties of neem je eenvoudig contact op via ons formulier.

Waarbij kunnen wij jou helpen?

U kunt bij ons in de praktijk komen
voor de volgende behandelingen

Fytotherapie

Kruiden zijn waarschijnlijk de eerste medicijnen van de mens geweest. Inmiddels is er een schat aan kennis en ervaring mee opgedaan die waardevol is nu de moderne mens ver verwijderd is van een natuurlijke leefomgeving en leefwijze. De fytotherapie, het gebruikmaken van planten en kruiden om ziekten te behandelen, ontwikkelt zich overigens nog steeds verder. Nog altijd worden er nieuwe heilzame planten ontdekt.

Klinische homeopathie maakt gebruik van o.a. de zelfde kruiden, echter in een verdunde vorm.

Natuurgeneeskunde

Ondersteunt de zelfgenezende kracht van ons lichaam bij ziekte, om zo een meer diepgaand herstel te bereiken. De natuurgeneeskundige heeft een eigen kijk op diagnose, ziekteverschijnselen en methoden voor genezing. 

Ziekte wordt o.a. veroorzaakt door blokkades in de energiestroom. Deze zijn het gevolg van invloeden die van buitenaf inwerken, zoals gezin, relatie, werk. Het gaat daarom niet alleen om het behandelen van een ziek orgaan of lichaamsdeel, maar om een totaalbeeld: fysiek en geestelijk.

Schreuder Natuurgeneeswijzen bekijkt hoe deze blokkades zijn ontstaan. Lichaam en geest zijn daarbij erg belangrijk, vandaar dat we al deze aspecten onderzoeken.

Zonder bijwerkingen
Voor de behandeling gebruiken we enkel natuurlijke middelen. Schadelijke of sterke middelen met ongewenste bijwerkingen zijn uit den boze, omdat deze nieuwe blokkades kunnen opwerpen.

Heilmagnetisme

Heilmagnetisme is al zo oud als de mensheid zelf. Tot op de dag van vandaag hebben hier veel mensen baat bij. Deze therapie gaat – kort gezegd – uit van het volgende principe: de magnetiseur draagt kracht op de patiënt over. Dit helpt de verstoorde energieverdeling in evenwicht te brengen en te herstellen.

kPNI

Klinische Psycho-neuro-immunologie (kPNI) is de wetenschap die de interactie onderzoekt en verklaart. Een wisselwerking tussen, de psyche, het neurologisch systeem, het endocriene systeem, het immuunsysteem en de maatschappij, onderling.

 

Deze integrerende wetenschap verbindt factoren uit de genetica (en dus vanuit de evolutie van de mens) met invloeden van het uitwendige milieu (positieve en negatieve ‘stressoren’) van de mens.

 

Eenvoudiger gezegd? Om weer te worden wie u was, moet u eten zoals u at, bewegen zoals u bewoog en u gedragen zoals u zich gedroeg.

Orthomoluculaire geneeskunde

‘Je voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding.’ Deze uitspraak van Hippocratus is een belangrijk uitgangspunt in de orthomoleculaire geneeskunde. Alles draait om uw voeding. Vandaag de dag zien we een aanzienlijke afname van vitaminen en mineralen in ons voedsel door uitputting en misbruik van onze landbouwgronden. Daarbij stijgt onze behoefte aan vitaminen en mineralen door de wijze waarop we leven: toegenomen stress, luchtvervuiling.


Daarom is het essentieel om uw lichaam te ondersteunen met de nodige voedingssupplementen en zo de ontstane tekorten aan te vullen. Op die manier komt het lichaam weer in balans en van daaruit kan het lichaam zichzelf weer herstellen.

Waarbij kunnen wij jou bij helpen

Neem contact op via het formulier of bel ons

Mail
info@schreuder-natuurgeneeswijzen.nl

Telefoon
+31 35 54 16 321

Bestel al je producten via onze eigen webshop.

Nieuw! Vraag nu een
E-consult aan via de site.

Je vind ons op 4 verschillende locaties.

Onze praktijk bestaat al meer dan 60 jaar.

Schreuder-geneesmiddelen

MENU